ÇOK ÇALIŞIYORUZ ÇOK…

Kitle iletişim araçlarının her geçen gün gücünü arttırmasıyla hemen her mecrada algı savaşları başladı. Ticaret mi yapıyorsunuz reklamınızın kalitesi, malınızın kalitesinden daha önemli, siyaset mi yapıyorsunuz yaptığınız hizmetin kalitesinden ziyade, oluşturduğunuz algı önemli, hatta ve hatta kendine iyi bir klip yapan futbolcuların transfer olma şansı diğerlerine göre daha fazla olabiliyor…

Giderek ben merkezli yaşayan insanoğlunun algıda kendi menfaatine yarayan hususları seçiyor olması da gayet tabii bir hal alıyor. Bu durumun oluşmasını isteyen ve planlayanların da olduğunu söylemeye dahi gerek yok.

Günümüzde vatandaşa ben merkezli düşünme eğilimi belli çevrelerce planlı bir şekilde aşılanıyor, insan kendisini, ailesini ve yaşam standartlarını da düşünecek elbette, fakat bizim Milletimizin varoluşundan bu yana kendisinden dahi üstün gördüğü değerleri olmuştur, can verdiği, can aldığı, varı yoğunu feda ettiği değerler…

Hani bir Üniversite öğrencisine soruyorlardı “Türkiye’de savaş çıkarsa ne yaparsınız?” diye, o da çoğumuzu sinirlendiren, üzen, ne olacak bu gençliğin hali moduna sokan “Burada yaşamak zorunda değilim, başka ülkeye giderim” cevabını veriyordu ya işte ben merkezli algının başarılı olduğunu düşündüren bir sonuçtu bu cevap.

Bir siyasetçi olarak mensubu bulunduğunuz parti yaşadığınız ülkenin kuruluşundan bu yana yapılan hizmetlerden fazlasını icra etmiş olabilir, ama günümüzde Milletin kulağına sana hususi bir fayda sağlamıyorsa bu hizmetler hiç bir anlam ifade etmez telkini fısıldanıyor! İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın şiarını sen beni yaşat ki hükmün sürsün seviyesine getirmek isteyenlerin sesleri bunlar.

Dün Milletin oy tercihini kendisine verilen makarnayla, kömürle belirlediğini zannedenler, Millete “Göbeğini Kaşıyan Adam” gibi türlü hakaretleri reva görenler, hizmet etmeye cesaretleri olmayanlar, memleket meselesini dert edinmeyenler, Ak Parti’nin aldığı oy oranını yaptığı hizmet ’ten ziyade dağıttığı kumanyaya bağlayanlar yine yanılacaklar.

Yol yapmış, köprü yapmış, hastane, okul yapmış, sanane kardeşim senin cebine giren ne diyenler, Milleti ben merkezli düşünme eksenine çekmeye çalışanlar yine kaybedecekler.

Ak Parti Milleti esas alan yaklaşımıyla, Milletin kendi öz değerlerine karşı yapılan saldırı ve yasaklara karşı dik duruşuyla Milletin gönlüne girmiştir. Ak Parti Anadolu iktidarı olarak yurdun bağrından çıkmış ve “Benim oyum Çobanla bir mi?” diyenleri “Bu Milletin evlatları seninle her anlamda eşit haklara sahiptir” diyerek rahatsız etmiştir.

Geldiğimiz süreçte, kitle iletişim araçları ile her argümanı piyasaya sürenler, hizmet ile değil dedikodu, yalan ve iftira ile galip geleceğini sananlar yine kaybedeceklerdir!

Mutlu bir Şehir inşa etmeye çalışanlara gönül vermiş insanları, “Gerekirse tüm projeleri durdurur, tüm bütçemi vatandaşım için harcarım” diyen hizmetkar siyaset anlayışı yerine reklam ve algı siyasetini tercih etmeye ikna edemezsiniz.

Sizin dağıttığınız fideler toprağa girmezden evvel, biz Milletimizle beraber ektiğimiz Çınarın gölgesinde dertleşiyorduk…

Bize kalemle yazmayı öğreten Rabbimize şükürler olsun.

Post Created 86

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Benzer yazılar

Begin typing your search above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Üste dön