Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önerdiği Yazarın 3 Kitabı

Sağlık Bakanımız Faherttin Koca geçtiğimiz gün evde kalmak zorunda kaldığımız bu zor günlerin bir nebze iyi değerlendirilmesi adına bir yazar önerisinden bulunup “Mustafa Kutlu” nun ismini verdi. Belkide çoğumuzun ilk defa duyduğu pek kıymetlilerimizin yakından takip ettiği Sayın Kutlu’nun üç kitabını sizler için araştırdım istifade etmeniz ümidiyle.

1- SIR

Kitap 2012 Yılında ilk kez basılarak okuyucunun beğenisine sunulmuş, İlk bölümü “Sır” üst başlığı ile okuyucuyu selâmlıyor. Bu bölüm taşrada, Anadolu insanının toprakla, çamurla haşir neşir olduğu, helâlinden kazanmak için ne zorluklara katlanıldığı, bu zorluklara rağmen kalplerde bir şükür duygusunun her zaman bulunduğunu ve hayatını rençberlikle idame ettiren zâta Efendi Hazretleri tarafından mürşidlik emaneti verilip posta oturtmasıyla başlıyor ve yeni Efendi Hazretlerinin “sırroldu” şayiası ile bitiyor. Kitap 10. Baskısına erişmiş durumda ve 96 sayfadan oluşuyor.

2- YA TAHAMMÜL YA SEFER

Kitaptaki ilk öykü, “Fotoğrafta Biri Var” adlı öyküyle başlayıp son öykü “Irmaktan Öteye” kadar birbirini tamamlayan, yani aslında birbirinin devamı niteliğinde olan öykülerden oluşan bir eser “Ya Tahammül Ya Sefer”. Derinliği olan, vakur ve kendinden emin bir şekilde akıp giden bir üslup…

Kitap ilk kez 1983 de basılmış ve 2017 yılında 27. Baskısına ulaşmıştır, 124 sayfadan oluşan kitap okurlarını bekliyor.

3- UZUN HİKAYE

Yazarın size aktaracağım son kitabı “Uzun Hikaye” adlı eseri. Kitap ilk kez 2000 yılında basılmış ve 115 sayfadan müteşekkil. Yazar Uzun Hikâye’de Bulgaristan muhaciri olan Ali’nin ve oğlunun öyküsü anlatılmaktadır. Eser 1. tekil şahıs ağzından kaleme alınmıştır. Küçük bir çocuğun gözünden bakıyor yazar olaylara, kişilere ve toplumsal her türlü duruma. Yazarın bu tercihinde çocukların gözlerinin, doğal olarak kalplerinin yetişkinlere oranla temizliği, katışıksızlığı etkili olmuştur, diyebiliriz.  Kitabın aynı isimle baş rolünde Kenan İmirzalıoğlu’nun oynadığı filmi de çekilmiştir.

Belki biri belki daha fazlası tercih sizin iyi okumalar. Bize kalemle yazmayı öğreten Rabbimze şükürler olsun.

Post Created 86

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Benzer yazılar

Begin typing your search above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Üste dön