YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER

İHH’nın Körfez Belediyesi ile ortaklaşa inşaa ettiği Suriye’nin Azez bölgesindeki Burakatı Ortaokulunun açılışı için Suriye’ye gitmek nasip oldu. Önce uçakla Gaziantep’e, oradan da araçlarla Kilis’e vardık, İHH’nın Kilis Lojistik Merkezi’nde kahvaltı yaptık, bu bölümde İHH’ya bir parantez açmak gerekiyor diye düşünüyorum.

İHH tahmin ettiğimden de büyük bir kuruluşmuş, bunu bu gezi vasıtası ile bir kez daha anladım, Kilis’teki Lojistik Merkezi devasa bir tesis, tırların içerisine girip malzeme alıp, malzeme boşalttığı çok büyük bir depo var, bir yemekhaneye de sahip olan tesiste yöneticiler için ofisler de bulunuyor ve her şey çok kurumsal bir yapıda ilerliyor, herkes ne iş yapacağını biliyor ve sistem tıkır tıkır işliyor.

Akabinde Suriye’ye geçiş yolculuğumuz başladı, Öncüpınar sınır kapısında geldiğimizde İHH’nın Suriye’ye geçecek kişilerden müteşekkil listesi görevlilere sunuldu ve kısa bir kimlik kontrolünden sonra sınırdan geçtik.

Sınırdan geçmemizle beraber sadece başka bir Ülkeye geçmekle kalmadık adeta bambaşka bir dünyaya geçmiş olduk, ayakta kalmış sağlam yapı adeta yok denecek kadar az, yollar çok kötü ve çoğu yerde elektrik yok, kısmi yerlerde kurulan güneş panelleri ile elektriğe ulaşma şansınız olabiliyor.

Seyir halindeyken kime el sallasak yüzü mütebessim bir hal alarak selamımıza büyük bir içtenlik ile karşılık veriyorlar, abartmıyorum belki 300-400 kişiye selam verdim hepsi ama hepsi gülerek selamımı aldılar, böylesi bir ortamda hala gülebilmek ve gelenlerin Türkler olduğunu bilmenin verdiği huzuru görmenin tarifi imkânsız.

Detaylı bir anlatıma girecek olursak yazı epey uzayacak, açılışını yapacağımız okulun önüne geldiğimizde Sakarya Belediyesine ait bir tır tiyatrosunun çocukları coşkuyla eğlendiriyor olmasını gördük, belki de o çocuklardan daha mutlu olduk, daha fazla eğlendik diyebilirim, bütün çocuklar gülüyor, ellerindeki balon ve topların peşinden koşarak mükemmel bir gün yaşıyorlardı.

Yıllarca üzerine bomba yağan insanları mutlu görmek, onları mutlu edebilmek bizim Milletimize nasip olmuştu, şükürler olsun ki Türk hala beklenen çare olarak görünen, koruyucu olarak bilinen konumda.

Okul açılışı öncesi düzenlenen programda çocuklar doyasıya eğlendiler, Körfez Belediyemizin getirdiği oyuncakları alan çocukların mutluluğunu görmenizi isterdim.

Teşekkürler Körfez Belediyesi, Teşekkürler İHH

Türkiye’nin ne kadar güçlü bir Devlet olduğunu, Türk Milleti’nin ne kadar Necip bir Millet olduğunu bir kez daha gördüm Suriye’de veren el olmak, mazlumlara hami olmak yakışıyor bize, bu anlamda böylesine güzel bir projeye destek veren, bu işle dertlenen Körfez Belediyesi Başkanı İsmail Baran’ı canı gönülden kutlarım. Mütevazılığı, babacan tavrı, gönül insanlığıyla tam bir dava adamı Allah yolunu açık etesiyar ve yardımcısı olsun.

Her geçen gün giderek güçlenen ve kurumsallaşan İHH Milletimizin ve dahi Ümmetimizin göz bebeği kurumlarımızdan, bu kurumlarımızın tüm çalışanlarından ve gönüllülerinden Allah razı olsun ayaklarına taş değdirmesin.

 

 

 

Post Created 86

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Benzer yazılar

Begin typing your search above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Üste dön