Senin derdin ne kardeşim?

Ağız tencere kapağı gibidir, aralanmaya başladığında gönlünde pişirdiklerinin kokusu gelir diye çok güzel bir söz var, buna Dervişin fikri ne ise zikri odur gibi birçok söz daha ekleyebiliriz elbette…
İnsanın diline dökülenler gönlündeki dertleri, sevinçleri ve her türlü duygularının yansımasıdır. Yaşadığımız ve Asrın Felaketi olarak adlandırılan bu süreçte de aynı durumu yakinen gördük.
Devlet ilk dakikadan beri afete müdahale etme derdine düşerken, birileri ilk dakikadan beri Devletin zafiyet gösterdiği algısını oluşturma derdine düştü!
Bölgeye intikal eden tüm yetkililer olayın boyutunun, nasıl ve ne denli müdahale ettiklerinin, kurtarma operasyonlarının boyutlarının, kurtarma operasyonlarının akabinde bölge inşası, depremzedelerin barınma yeme içme ve giyinme gibi temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarının derdine düşmüşlerdi…
Her yetkilinin ağzından deprem felaketinin yaralarını ilk andan sarma çabalarını anlatan cümleler dökülüyordu; zira dertleri insan canı, dertleri yaraları sarma, dertleri her türlü derde deva olma çabasıydı.
Muhalefet cephesinde ise durum ilk andan itibaren tüm kaynakları ve bileşenlerini kullanarak “Devletin acze düştüğünü” dile getirmek, bu algının propagandasını yapmaktı.
Yalan mı söylemediler, iftira mı atmadılar, bir iş yapmayı bırak yapılan işe sekte mi vurmadılar velhasıl ellerinden geleni artlarına koymadılar.
Çünkü dertleri depremzedeler değil, bu vesile ile iktidarı alaşağı etmekti, dertleri bölgeye deva olmak değil, durumdan siyasi rant devşirmekti, bu sebeple ağızlarında sürekli Devlet cümlesini duyduk, hedeflerinde Devlet ve İktidar vardı, dertleri tamamen siyasi kaygılarıydı.
İşte biz, bilmem kaç tane Büyükşehir Belediyemizle buradayız, bilmem kaç tane İlçe Belediyemizle yaraları sarıyoruz dediklerini, ortaya bir somut hizmet koyduklarını görmedik, ama “Seçimleri erteleyemezsiniz” feveranları çok net duyuluyordu.
Sizin derdiniz ne kardeşim?
Aslında bu soruyu sormaya gerek yok Millet her şeyi ve herkesi görüyor, vakti zamanı geldiğinde de kime güvendiğini gösterecektir vesselam.
Bize kalemle yazmayı öğreten Rabbimize şükürler olsun.

Post Created 86

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Benzer yazılar

Begin typing your search above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Üste dön