Babamın Ardından…

On Haziran 1957’de dünyaya teşrif eden babacığımız yine bir 10 Haziran günü toprağa verdik. Allah merhamet edip rahmetine gark ettiği kullarından eylesin, biz ondan razıydık, inşaallah onu da bizden razı etmişizdir ve inşaallah Rabbimiz de ondan ve dahi bizden razı olur.

Hastalığı süresince elimizden geldiğince hizmetinde olmaya çalıştık, onu kendimizi ve ailemizi zor olan bu sürece elimizden geldiğince hazırlamaya çalıştık. Sonunun nasıl biteceğini az çok bildiğimiz bu yolda Rabbimize teslim olduk ve Müslüman olduğumuza bir kez daha şükrettik, bize bu imtihanda sabırlar veren gönlümüzü genişleten Rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Hastalık süresince yanımızda olan, cenazemize katılan, taziyede bulunan bütün dostlarımıza, büyüklerimize bir kez daha teşekkürü borç biliriz. Şehir hastanesi Onkoloji Bölümü tüm çalışanlarına, nazik ve hizmetkâr yaklaşımları için ayrıca teşekkür ederiz.

Rabbimiz babacığımıza ve tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin, cennette bizleri onlarla beraber eylesin inşaallah.

Kanser Hastalarına Yaklaşım

Babam 4. Evre Kolon Kanseri teşhisiyle yaklaşık dört yıl tedavi gördükten sonra vefat etti bu sürecin ne denli can yakıcı ve zor olduğunu (Allah kimseye yaşatmasın) yaşamadan anlamak imkânsız, bu süreçte çektiğiniz acıyı ölüm hadisesi yaşandığında çekmiyorsunuz desek yanlış ifade etmiş olmayız.

Süreç devam ederken yakınlarınız, komşularınız sizlerden sürekli bilgi almak isterler ve siz bir an dahi süreçten uzak yaşayamazsınız!

Kanser tedavisi gören birinin yakınına sürekli durum sormanın iyi bir eylem olduğunu düşünmüyorum, bunun yerine kendisine dua ettiğini belirtmeniz daha olumlu bir yaklaşım olacaktır.

Hele hele bizim falanca akraba da bu hastalığa yakalanmıştı ve şu kadar sürede vefat etti gibi söylemler “Senin yakının da bu şekilde vefat edecek!” demenin üzeri örtülü şeklidir yapmamak gerekir.

Senin için ne yapabilirim, var mı bir isteğin yaklaşımı elbette samimi ve yardımsever bir yaklaşımdır, fakat bunun yerine o kişiyle iletişimi sıklaştırmak, hasta yakınını kendiyle baş başa bırakmamaya gayret etmek, hasta yattığı dönemlerde ziyaretleri arttırmak daha yararlı bir yaklaşım olacaktır, bu yaklaşım size ne yapabileceğinizi de gösterecektir.

Fitoterapi Tedavisi

Kanser hastalarının durumlarına göre bir kısmı hastalıktan kurtulmak, bir kısmı da kalan ömrünü ağrısız sızısız daha konforlu bir şekilde geçirmek adına tedavi görürler.

Hastanın durumu ne olursa olsun modern tedavilerle beraber Fitoterapi’ye yönelmenin yerinde olacağını düşünüyorum; fakat ne yazık ki bu alanda da birçok amacı sadece para kazanmak olan sahtekârlar var, iyi araştırıp sağlam yerlerden bu takviyeler muhakkak alınmalı.

Bitkisel tedavi noktasında Devletin de yatırımlar yapması, bu alanı desteklemesi gerektiğini düşünüyorum, özellikle Kanser hastalığında kemoterapinin tek başına yarırı kadar hatta fazla zararı olduğunu bu tedaviyi görenlerin acı tecrübesi maalesef.

Rabbim tüm hastalarımıza şifa versin, tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin, Babamın ve tüm ölmüşlerimizin ruhu için el Fatiha.

Bize kalemle yazmayı öğreten Rabbimize şükürler olsun.

Post Created 87

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Benzer yazılar

Begin typing your search above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Üste dön