CENNETLİK OLMA KRİTERLERİ

2019 Yılı Mart Ayında yapılacak yerel seçimlerin heyecan ve hazırlıkları çoktan başladı, partiler adaylarını belirleme süreçlerini titizlikle sürdürüyorlar.

Her parti kendi ideoloji ve yapısına uygun aday belirleme kriterleri kapsamında vazife vereceği siyasileri yine kendi yöntemleri ile belirleme aşamasındalar.

Bu anlamda aday olan siyasilerde çalışmalarını her yönüyle güçlendirip partileri tarafından aday gösterilmek adına yoğun bir şekilde çalışıyorlar.

Halk ile beraber olmaya gayret gösterip, sosyal medyalarını aktif kullanmaya dikkat ediyorlar, temayülden çıkabilmek adına teşkilatta aktif görev yapanlarla ilişkilerini sıkı tutuyorlar.

“Bir saat veya bir gün) adaletle hükmetmek, bir sene veya altmış sene nafile ibadet’ten hayırlıdır.”1  Hadis-i Şerifleri ortadayken insanları hizmet imkanı bulmakta yarışır görmeye şaşırmamak gerek!

Hal böyleyken insan acaba yüreğinde “Cennete girme kriterleri nedir acaba?” kaygısını taşıyan kaç kul vardır diye düşünmeden edemiyor, İnsan birileri “Acaba ben Rabbimin dostu olmaya Aday olabilir miyim?” telaşını taşıyanlar var mıdır diye merak ediyor?

Benim için bir kamuoyu yoklaması yapsalar:

Bu kişi Müslüman Mümindir,

Ticareti ahlaklıdır,

Siyasetinde Dava Adamıdır,

Haram yemez, yalan konuşmaz…

Bu ve benzeri sonuçlar çıkar mı endişesini taşıyan kaç gönül vardır?

Bizim için bir temayül yapsalar  “Biz bu kulundan razıyız Ya Rabbi” sonucu çıkar mı endişesi taşıyanlara selam olsun.

1 (el-Aclûnî, Keşfu’l-Hafâ, II, 58, 1721; Bkz. ez-Zeylâî, Nasbu’r-Râye, IV, 67)

Post Created 86

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Benzer yazılar

Begin typing your search above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Üste dön