Müslümanların Vitrini…

Gündem Halil Konakçı Hoca’nın bir vaazı ile birden 20 sene evvele gidip laiklik tartışmalarına geldi, bir İmam Efendi’nin bir konuşmasıyla tehlikeye giren bu müesseseyi koruma yarışına giren, Siyasetçiler, Sanatçılar, Medya Grupları oldu ve hamdolsun ki yine yeniden laikliği kurtardılar.

Ne demişti peki Halil Hoca, vaazın tepki çeken bölümünü kısaca özetliyorum:

“Hanımına namazını kıldırt hanımına, başını örttür, bak sokaklar ne hale geldi kasap dükkanı gibi, et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık, yüz yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda, pazarda, plajda görüyoruz. Geçtim helali haramı, diyelim ki inanmıyorsun ateistsin vesaire, hiç mi kıskanmıyorsun ulan! Kızın öyle sokağa çıkarken, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken, hiç mi vicdanın sızlamıyor?”

Evet, Hoca Efendinin özet konuşması böyle, ben bu konuşmanın ana fikrine ve mesajına katılırken üslup noktasında daha hassas olunabilirdi düşüncesinde olmakla beraber, inananlarının hayatının her alanına karışan ve her durumda bir görüşü, emri, yasağı olan İslam’ın böyle cesurca anlatılmasının kıymetli olduğu knaatindeyim.

Üslubu tartışılır dahi olsa, İslam hakikatlerini Müslümanlara anlatan bir Hoca Efendiye istikamet çizmek, tehdit etmek, laiklik kavramının arkasına gizlenip din düşmanlığı yapmak kimsenin haddine değildir, bizler her türlü hak ve özgürlüklerin savunucusu olacak ve kimsenin susturulmasına, ötelenmesine, zoraki bir şekle sokulmasına müsade etmeyeceğiz.

Hoca Efendi’nin söylemleri kendini Müslümanım diye tanımlayanları bağlamaktadır, bu zümrenin dışında kalanlara ise sadece “Kıskanmıyor musun?” sorusu sorulmuştur ve Halil Hoca tüm bu tartışmaları noktalayacak bir twit atmıştır:

“Biz kimsenin başını zorla örtmedik; ama siz Müslüman kızların başlarını zorla açtınız” Olay tam da budur, burada bir nasihat vardır, kimsenin hayatına müdahale yoktur, isteyen hisse alır, isteyen videoyu kapatır vesselam.

Yazıyı çok uzatmak istemiyorum, Yazar Ali Emre’nin kısa konuşmasını içeren videoyu aşağıda sizlerle paylaştım, videoyu sonuna kadar izleyin ve insanları etkilemenin, İslam dairesi içerisine çekmenin en etkili yolunun hal tebliği olduğunu bizzat şahidinden dinleyin ve Müslümansanız çalışın, çok çalışın ve okuyun, kendinizi iyi yetiştirin (öncelikle kendi nefsime söylüyorum) zira boş bardakla ikram olmaz.

Bize kalemle yazmayı öğreten Rabbimize şükürler olsun.

Post Created 86

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Benzer yazılar

Begin typing your search above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Üste dön